12 години затвор за мъж, пребил до смърт съселянин
12 години затвор за мъж, пребил до смърт съселянин / Снимка: Дарик, архив
 Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Кирил И. Той е подсъдим за това, че на 04 януари 2017г. около 20,30 часа в Ямбол, на улица „Панайот Хитов“ е отнел мобилен телефон на стойност 663 лева от владението на собственика му Пламена Б.  

Той е използвал сила, съборил пострадалата чрез блъскане с ръце и издърпал телефона от ръцете. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Инцидентът е станал на 4 януари около 20,30 часа.  Пламена Б. е вървяла  към дома си, като при това е разговаряла по мобилният си телефон. Малко след като е подминала портала на болницата, тя забелязала клекнал мъж.

Смятайки, че той вероятно си завързва връзките на обувките, свидетелката е продължила движението си напред, както и разговора си по телефона. В един момент обаче пострадалата е чула, че някой върви след нея, поради което се е обърнала назад и е видяла мъж, който в момента на обръщането и, я е блъснал с двете си ръце. Свидетелката  паднала на земята, продължавайки обаче да държи телефона си с лявата ръка, при което  Кирил И. възползвайки се от положението и, е издърпал телефона от ръката и.

Веднага след това той е побягнал, а свидетелката е отишла в полицията

. На следващия ден подсъдимият продал телефонът на трето лице за сумата от 45лв. В последствие Кирил И. бил арестуван, а телефонът - върнат на постаралата.
       
Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 21.03.2017г.