Строят обслужваща сграда и нови трибуни на стадиона в село Самуилово
Строят обслужваща сграда и нови трибуни на стадиона в село Самуилово / Община Сливен

Обслужваща сграда, нови трибуни с до 300 седящи места и ограда на стадиона ще има в село Самуилово. Стартът на строителните дейности бе даден  днес  от кмета на община Сливен инж. Кольо Милев. Спортният комплекс в Самуилово се изгражда със средства от общинския бюджет и може да се ползва от всички общински структури за развитие на масовия спорт на територията на общината.

Ще бъде изградена сграда, която ще има представителна зала, две групи съблекални, всяка от които за 19-24 спортисти, санитарни възли и душ кабини. В сградата ще има още помещение за съдии, оборудвано със самостоятелен санитарен възел и душ, складове за спортен и почистващ инвентар и тоалетни за посетители, едната от които с клетка за инвалиди. Фоайето на сградата ще поеме допълнителни функции за силови тренировки и спортни занятия при неблагоприятно време, а едно от помещенията ще е оборудвано с кушетка за оказване на долекарска помощ при необходимост.

„Базата на стадиона в село Самуилово след няколко месеца ще стане един от най-удобните спортни комплекси в община Сливен, като той ще отговаря на всички изисквания за провеждането на футболни срещи на по-високо ниво”, каза кметът Кольо Милев. Той изрази надежда, че с този спортен комплекс младите надежди от детската школа към ФК „Самуил“ ще имат още по-добри условия, в които да развиват потенциала си, а реализацията на проекта ще подобри спортната дейност в селото и  ще повиши предлаганите условия за спорт в околността.

Договорената стойност за изграждането на сградата и оградата е 245 507,50 лв. като проекта ще се реализира поетапно в зависимост от финансовите възможности на община Сливен. При провеждане на процедурата за избор на изпълнител са предоставени за офериране всички отделни етапи. Етапите включват  груб строеж на сградата. довършителни  работи, обзавеждане на сградата, изграждане на ажурната ограда, благоустрояване.

На церемонията по първа копка на обекта присъстваха още кметът на с. Самуилово Радослав Кутийски, кметове на населените места в община Сливен, председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз Красимир Кръстев, арх. Петко Любенов, както и детския тим към  ФК „Самуил”.

Строят обслужваща сграда и нови трибуни на стадиона в село Самуилово
netinfo
След официалната церемония, кметът Кольо Милев и председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз Красимир Кръстев връчиха медалите на детския отбор към ФК „Самуил”, които завършиха на второ място в областното първенство по футбол за деца и дариха на всички отбори, взели участие в него по един комплект колчета с флаг за корнер.