Станимир Русланов е шампион на България по билярд
Станимир Русланов е шампион на България по билярд / Личен архив

 

За трета поредна година републикански шампион по билярд е Станимир Русланов. Русланов е на 26 години от Сливен. В продължение на 10 години участва и печели много турнири на регионално ниво.Разцветът на кариерата му като спортист стартира през 2010 г., когато печели множество републикански титли и първи места на „Open” турнири.

Талантът му е забелязан и е поканен да се състезава за Софийски клуб.

Спечелините призове от Станимир Русланов са I-во място и Републикански шампион в дисциплина пул 9та топка за 2010г , I-во място и Републикански шампион в дисциплината 10та топка за 2010г. I-во място и Републикански шампион в дисциплината пул 9та топка за 2011г. I-во място и Републикански шампион в дисциплината пул 8ма топка за 2011г, I-во място и Републикански шампион в дисциплината Стрейт за 2011г, I-во място на кръг от турнира "BSD" OPEN за купата на JACK DANIELS за 2011г, I-во място и Републикански шампион в дисциплината пул 9та топка за 2012г, III-то място и Вице Републикански шампион в дисциплината пул 8ма топка за 2012г. И I-во място и Републикански шампион в дисциплината Стрейт за 2012г.

Станимир Русланов е шампион на България по билярд
netinfo


България има възможност за първи път да изпрати състезател на Световното първенство по билярд за мъже.  За целта Станимир  Русланов трябва да участва в поредица от шест Евротура, за да събере необходимия брой точки за участие. Това от своя страна е свързано с много разходи. Българската Билярд Федерация ще бъдат много благодарна, ако срещнат подкр

епа в лицето на предприемчиви жители на Сливен, които да подкрепят спорта

.