Спорт през ваканцията в Сливенско
Спорт през ваканцията в Сливенско / Дарик Сливен

По четири вида спорт могат децата от Сливенска област да спортуват безплатно през лятната ваканция. Това съобщи пред Дарик Николай Даков, главен експерт на физическото възпитание и спорта. Любителите на лека атлетиката могат да спортуват до края на юли всеки ден на стадион „Хаджи Димитър" - Сливен и градския стадион в Нова Загора.

Почитателите на тениса могат да посетят тенис кортовете до стадиона и кортовете в Нова Загора през месеците юли и август. Деца, които искат да спортуват джудо могат да тренират в XI СОУ „К. Константинов" всеки ден от понеделник до петък от 17 до 19 часа,  а децата в Нова Загора може да тренират и волейбол в училище „Христо Ботев".

Заниманията са финансирани от Министерството на физическото възпитание в рамките на програмата „Спорт за децата в свободното време". Предвиждат се промени в програмата, заяви Дяков.

Сред новостите са минимум 3 групи с един или трима треньори и с децата да се работи два пъти седмично по 1 час. За всички клубове се предвижда да се отпускат по 5 хиляди лева, информира още Николай Даков. Той се надява новостите да влязат в сила от месец септември тази година.