Спартакиада в Стралджа
Спартакиада в Стралджа / netinfo

Традиционната Общинска спартакиада се проведе на 8 юни в Стралджа. На стадиона в града се събраха ученици от четирите училища на общината - СОУ"П.Яворов", ОУ"Кирил и Методий" в Стралджа и основните училища от Зимница и Войника. Излъчените отбори от училищата с ученици от V - VІІІ клас  се състезаваха в дисциплината „футбол на малки врати". С много емоции, доказване на спортен дух преминаха срещите. Фаворит все пак остана отборът на  ОУ Зимница с треньор Иван Иванов, на второ място отстъпи отборът на ОУ"Кирил и Методий „ Стралджа.

За момичетата от V до VІІІ клас бяха  състезанията по народна топка. Първото място спечелиха момичета на СОУ"П.Яворов". В дисциплината „лека атлетика"  момичета от V до VІІІ клас пробягаха 200 м. Най-бърза в групата V-VІ клас  се оказа Памела Деянова от СОУ"П.Яворов". При по-големите - VІІ-VІІІ клас първите три места си поделиха Кристина Иванова от СОУ,София Кирилова от Зимница и Милена Динкова от СОУ.

За момчетата изпитанието при леката атлетика бе за 400 м. От лекоатлетите V-VІ клас първи до финала стигна Кольо Колев от Зимница. Оспорвано беше състезанието и в групата VІІ-VІІІ клас. Отново възпитаник на СОУ"П.Яворов" показа най-добри възможности- Христо Парушев.

Бяха раздадени и награди за най-добър вратар - на Стоян Георгиев от Зимница, най-добър защитник - на Димитър Атанасов от ОУ"Кирил и Методий „- Стралджа,  най-добър нападател - за Вълко Стоянов от Зимница, най-полезен за отбора - на Христо Дончев от Войника.

С награда за най-добър състезател по народна топка бе отличена Галя Кавалджиева от СОУ, а с награда „ най-полезен  за отбора" -  Христина Георгиева от Зимница. Наградният фонд осигури общината. За най-добре представилите се  в различните дисциплини имаше купи, топки и други подаръци, които връчи лично кмета Митко Андонов. Той пожела на спортните таланти на Стралджа и общината още много успехи в различни състезания и изпълнение на всяка мечта. Андонов изрази надеждата, че общината като организатор на спартакиадата, ще направи необходимото тя да има поне още едно годишно издание.