Синдикати: Ако исканията на енергетиците в Сливен не бъдат чути, протестите ще продължат
Синдикати: Ако исканията на енергетиците в Сливен не бъдат чути, протестите ще продължат / Дарик Сливен, Архив
Синдикати: Ако исканията на енергетиците в Сливен не бъдат чути, протестите ще продължат
81084
Синдикати: Ако исканията на енергетиците в Сливен не бъдат чути, протестите ще продължат
  • Синдикати: Ако исканията на енергетиците в Сливен не бъдат чути, протестите ще продължат

80 енергетици от ТЕЦ – Сливен протестираха днес. Те се събраха за един час на мълчалив протест. Служителите са против задължителния налог от 5 процента върху приходите от произведения ток и Създаването на Фонд "Сигурност на електроенергийната система“.

Зам. директора на Топлофикация Сливен Кънчо Танев заяви, че „вноските трябва да се  внасят до 15-то число на месеца, а дали ние сме получили пари от НЕК . Това ни поставя в неизгодно положение“.

Ако исканията на топлоцентралата не бъдат взети предвид, протестната акция продължава.

"Фондът е една нова държавна структура, в която производителите на електроенергия са задължени да внасят всеки месец налог от 5 процента върху приходите от произведения ток.  Това е дискриминация спрямо нас. Защото само на "Топлофикация Сливен"  НЕК има дългове от над 2,5 млн.лева заради просрочени плащания"  - каза Минка Димитрова, председател на секцията към КТ "Подкрепа".

Протестът е организиран от КТ "Подкрепа" и КНСБ. За становището си двата синдиката са информирали Председателя на Народното събрание,Министър-председателя, Министъра на енергетиката.

Парното отопление в Сливен е най-евтиното в страната. Абонатите на дружеството се увеличават заради преференциалните условия, допълни Танев.

ТЕЦ Сливен осигурява парно на над 12 хиляди домакинства, 10 училища, 25 детски градини, 3 болници и 50 ведомства.

В прикачения файл чуйте още от зам. директора Кънчо Танев