Шофирай отговорно и толерантно в Ямбол
Шофирай отговорно и толерантно в Ямбол / Областна дирекция МВР Ямбол

Акция "Шофирай отговорно и толерантно" се проведе в област Ямбол. В рамките на специализираната полицейска операция, осъществена по метода на широкообхватен контрол, са проверени общо 58 моторни превозни средства.

Констатирани са 9 нарушения, за които е съставен един акт за установено административно нарушение и са наложени 8 глоби с фиш.

"Шофирай отговорно и толерантно" в Ямбол
netinfo
От своя страна екип на сдружение “Отворена младеж” отправи послания за разумно и отговорно шофиране, раздавайки на проверените водачи и пътници в превозните средства  антистрес топчета и дипляни.

Инициативата е част от трета поредна превантивна кампания „Шофирай отговорно и толерантно”, която тази година обхваща всички 28 области на страната.

Партньори в кампанията са Главна дирекция „Национална полиция”, областните дирекции на МВР и сдружение „Отворена младеж”. Целта й е да се въздейства върху най-активните участници в пътното движение – младите хора, за отговорно и толерантно поведение на пътя.

Кампания "Шофирай отговорно и толерантно" 2014 се провежда в рамките на международния проект Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа" (Road safety in South East European regions - ROSEE), подкрепен от Транснационалната програма за сътрудничество в Югоизточна Европа на Европейския съюз.