Сесия на Общински съвет – Сливен
Сесия на Общински съвет – Сливен / Дарик Сливен, архив

Изменение и допълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината и изменение на бюджета за 2014 година са едни от точките в предварителния дневен ред на заседанието на Общински съвет – Сливен, което ще се проведе на 29 май. В предварителния дневен ред са включени общо 29 точки за разглеждане. Сред останалите предложения са промени в състава на постоянните комисии в местния парламент. Иван Благоев е подал оставка като председател на комисията по нормативна уредба, ще бъдат избрани също заместник-председатели на няколко комисии, както и секретар на една от тях. Общинските съветници ще разгледат и отчета за направените разходи за командировки от кмета на общината за първото тримесечие на годината. От огласените в медиите материали за сесията не става ясно в какъв размер са разходите.

Ще бъде актуализирана и Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Местният парламент ще разгледа и молбата на Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган - Сливен и от името на арменската общност в града за разрешаване поставянето на мемориален знак /плоча/ - финансиран изцяло със собствени средства, на мястото, на което са били Арменската апостолическа православна църква и арменското училище.

Сред другите акценти на сесията е утвърждаване на протокола на Комисията по стипендиите за отпускане на месечни стипендии и еднократно финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен.

 

Председателят на Общинския съвет Мария Григорава че по инициатива на Постоянната комисия по нормативна в дневния ред ще бъде внесена извънредна точка - декларация, която ще акцентира върху основните моменти за формиране на заплатите.