Сериен крадец влиза в затвора
Сериен крадец влиза в затвора / Дарик Сливен, Архив

Криминално проявен мъж, специализирал се в дребни кражби от веригите супермаркети в Сливен, бе осъден на десет месеца лишаване от свобода. 29 - годишният осъден е от Сливен, и основно е крадял дребни стоки - шоколади, луканки, пастърма и козметика. Във времето от месеците април до август 2011 г. той е откраднал продукти на обща стойност 124,23 лева.

В хода на разследването става ясно, че през 2011 г. е получил друга присъда на Районен съд Сливен, по която има издадена присъда от шест месеца лишаване от свобода с  първоначален строг режим. По двете дела срещу него съдът постанови едно общо наказание, тъй като деянията и по двете дела е извършил преди да имало влязла в сила присъда по повдигнатите му обвинения.

Въз основа на одобрено от съда споразумение между защитата на обвиняемия и прокуратурата му бе наложеното наказание от десет месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Определението в частта, относно определянето на едно общо наказание на подсъдимия подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд Сливен.

Съдът приспадна времето, през което подсъдимия е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража". Той се задължава да заплати направените разноски по делото за експертизи в размер на 65 лева.