Стоил войвода
Стоил войвода / община Нова Загора
Богата и разнообразна беше културната програма на село Стоил войвода по случай празника на населеното място. Проявите под наслов „На мегдана по терлици” стартираха още на 5 ноември с изложбата „От сръчните ръце на стоилвойводки”, фолклорен концерт и празнично хоро.

В дните до 8 ноември, когато жителите на село Стоил войвода честват Деня на своя покровител Свети Архангел Михаил, местната управа със съдействието на Община Нова Загора, организира редица мероприятия и инициативи, за да отбележи подобаващо празника на населеното място.

На 9 ноември гости на празнуващите стоилвойводци бяха кметът Николай Грозев и неговият екип, кметове на населени места и др. Минка Попова, кмет на с. Стоил войвода се обърна към присъстващите като им пожела да бъдат здрави, щастливи и все така единни и в празник и делник. Жителите и гости на селото бяха поздравени и от Грозев, който изрази своето удовлетворение от постигнатото през последните години.

Той подчерта, че именно здравите корени, упоритостта, всеотдайността, трудолюбието, но най-вече любовта към родното, са факторите допринесли за развитието и процъфтяването на родния им край. „

Уверен съм, че с Вашия потенциал, сила на духа и пословично родолюбие Вие ще продължите да изграждате съвременния европейски облик на Вашето родно село. Пожелавам Ви и занапред да имате сили, здраве и желание да работим заедно – местна управа, бизнес институции и жители на населеното място, за да продължим благородните каузи за бъдещето на село Стоил войвода.”

село Стоил войвода
община Нова Загора


Прозвучаха стихове за красотата и любовта към родното място, за спомените които родните картини оставят в сърцата ни и нестихващото желание да се завърнем у дома. Музикален поздрав към всички отправиха възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”.

Темпераментните танцьори на ТШ „All steps” наелектризираха атмосферата и увлякоха в пъстрите плетеници на своите хора най-нетърпеливите сред жители и гости. Финалните щрихи на празничните прояви беше бляскавата заря в помръкналото небе, която освети грейналите от щастие лица на танцуващите.