Асеновец и Радево
Асеновец и Радево / община Нова Загора
Новозагорските села Асеновец и Радево отбелязаха празника на своето селото. Всяка година  село Асеновец традиционно чества този светъл празник от българския календар - ден, посветен на просветителите и книжовниците, изградили и съхранили духовните ценности и културното самосъзнание на българите.  Кметът на селото Димитрина Стефанова посрещна гостите на тържеството с „Добре дошли“ и пожела на всички здраве, да запазят бодрия си дух и всеотдайност  в работата си и винаги да се стремят към пътя на духовността и познанието, за да продължават да обновяват родното село и да милеят за неговото бъдеще!

Асеновец и Радево
община Нова Загора



Празничната вечер бе споделена от кмета на община Нова Загора - Николай Грозев, Светла Стоянова -  заместник-кмет на общината, кметове на населени места и много гости. Николай Грозев поздрави присъстващите: „Уважаеми жители на село Асеновец, на днешния празничен ден, бих искал да Ви пожелая вяра, че всичко добро предстои, оптимизъм, че със съвместни усилия ще успеем да изградим Вашето прекрасно село като достойно място за живеене! Бъдете здрави, успешни и се стремете към едно по-добро бъдеще и просперитет!“

Тържеството се проведе на площада в центъра на Асеновец, където се рецитираха красиви стихове за родната земя и бащиния дом, а за доброто настроение на всички се погрижиха хоротропците от ДЮФА „Загорчета“ и талантливите изпълнители от Школа по изкуствата „Илия Аврамов“- Нова Загора.   Изненадата на бляскавата вечер бе красивата заря, която се разпръсна над помръкналото небе и бе подарък за всички жители и гости на прекрасното село Асеновец. С традиции при честване празника на родното си място са и жителите на новозагорското село Радево. Всяка година те подготвят грижливо, с много желание и настроение богатата празнична програма по случай 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. И този път кметицата Росица Николова посрещна с усмивка скъпите гости, дошли да уважат празника на радевци – председателя на Общински съвет Нова Загора Георги Николов и секретаря на Общината Мария Стефанова.

„Нека в този свят ден чистото българско слово  се лее на светли струи от обич, благодарност и преклонение в душите,  нека бъдем горди, че сме българи! Да продължим задружно с трудолюбие и усърдие да изграждаме авторитета на малкото ни спретнато селце. Да бъдем със самочувствие на достойни наследници на нашите предци и да бъдем добър пример за младото поколение.” – каза в словото си Росица Недялкова.

Асеновец и Радево
община Нова Загора



Поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев поднесе секретарят Мария Стефанова. „Имам честта и удоволствието да Ви поздравя по случай 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Празник на Вашето родно село. Споделям радостта Ви в този светъл ден и се възползвам от приятния повод да Ви пожелая да бъдете здрави,  все така трудолюбиви, предприемчиви и упорити, за да успеете да запазите постигнатото и да работите още по-успешно за развитието и издигане просперитета на родния Ви край. Нека с годините се трупат поводи за гордост, за радост и моменти на истинско удовлетворение от добре свършената работа. Приемете моите пожелания за празнично настроение, здраве, просперитет и бъдещи успехи.”

Асеновец и Радево
община Нова Загора



Неудържимите танцьори на ТШ “All steps” с ръководители Стоян и Павлина Петрова и сладкогласните певици на ФФ „Аеда” повишиха неимоверно градуса на празничното настроение. Затова и малки и големи, не устояха на ритмите на хубавата българска музика и се хванаха на пъстрото хоро