пожарникари
пожарникари / Дарик Сливен
Регионалните служби „Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица ще отбележат тазгодишната Седмица по пожарна безопасност и празника на огнеборците - 14 септември.
 
Отворени, врати, конкурси, изложби и демонстрации за най-малките са част от събитията предвидени в програмата на РД "Пожарна безопасност и защита на населението"-Сливен. На 13 септември ще се проведе демонстративно занятие за действия при ликвидиране на пътно-транспортно произшествие с лек автомобил. Събитието е с начален час 9.30 часа на паркинга зад хотел „Сливен”.

Деца и пожарникари празнуват заедно Седмица на пожарната безопасност в Ямбол

В Нова Загора седмицата на пожарната безопасност ще бъде отбелязана с  пожаротактическо занятие. Гасене на пожар в СУ „Христо Ботев”  с цел демонстрация на тех-нико-тактическите възможности на пожарната и спаси-телна техника. На централна пешеходна зо-на пред многофункцио-нална зала „Младост” в града е организирана изложба на детски рисунки от детските градини на територията на Община Нова Загора.

В Котел днес, 12 септември  се провежда демонстрационно занятие с пожарната техника, доставена по европейски програми с участието на Доброволно формирование ”П. Берон” за запознаване на гражданите с нейните възможности  и уменията на личния състав за извършване на оперативни действия. Проиграване на плановете по защита на населението с местната власт. На 13 септември ще бъдат поднесени цветя на паметна плоча на загинал служител от РСПБЗН-Котел и честване Професионалния празник на служителите от пожарната.

Пожарникарите празнуват цяла седмица

В Твърдица на 14 септември ще се състоят срещи и беседи с пенсионери и бивши служители от службата в града.

На 15 септември на гробищните паркове в Сливен, Н. Загора, Котел и Твърдица пожарникари и служители ще отдадат почит и положат цветя на гробовете на загинали при изпълнение на служебния си дълг и на починали през последните години служители пожарната служба.