Руси Големанов си остана „Почетен гражданин на Сливен”
Руси Големанов си остана „Почетен гражданин на Сливен” / Дарик Сливен, архив

Общински съвет – Сливен не прие предложението за отнемане на званието „Почетен гражданин на Сливен” на Руси Големанов. Такова предложение до Временната комисия по символика към местния парламент бе подадено още през февруари от председателя на групата общински съветници на ГЕРБ Димитър Митев. След като няколко пъти не влиза в дневния ред, предложението днес бе разгледано и гласувано отрицателно. Искането за отнемане на званието бе във връзка с непочтително изказване на Големанов по адрес на покойния общински съветник доц. Иван Андреев.

Съветниците не приеха също предложението на кмета Кольо Милев за отдаване под наем без търг или конкурс на част от двора на бившето училище "Антон Иванов" за ползване от фирмата-изпълнител на строително-монтажните работи по интегрирания воден цикъл на Сливен.

Кметът обяви преди повече от седмица, че с дружеството вече има сключен договор за ползване от фирмата като склад за машините на фирмата.

 

Местният парламент отпусна средства за издаване книгата на д-р Владимир Демирев „Местно знание и сакрална топография в Сливенско”; на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен за съфинансиране на Национален пленер за детска рисунка, на Помощно училище „Д-р Власаки Шуманов” за награди на участниците в две прояви и на няколко читалища за различни инициативи.