/ Дарик Сливен
Ротари България и Ротари клуб Сливен подпомогнаха оборудването на интерактивна класна стая в ПГЗЕ „Захари Стоянов” в града. Събрани от благотворителни инициативи са над 13 000 лева, от тях 650 долара дарени от ученици на младежката организация на Ротари клуб към гимназията.

Сливен
Дарик Сливен

Средствата се инвестират в цялостно дигитализиране на учебния процес. Новият учебен кабинет е с тъч-дисплей, 15 таблета, компютър и лаптоп, с които ще се извършва интерактивно обучение. 642-та възпитаници на гимназията, изучаващи чужди езици като профилиращ предмет ще работят с новата иновативна технология, ще се повиши и професионалната подготовка на учителите за прилагането на съвременните подходи на преподаване”, заяви директорът на учебното заведение Ефросина Кисьова.

Ротари клуб-Сливен с проект в образованието

„В Сливен до момента няма такъв тип изградена класна стая. Така самото обучение ще е много лесен вариант за възприятие от децата и за преподаване на учителя”, заяви  Христо Стоянов, президент на Ротари клуб за 2017/2018 Сливен.

Стоянов добави, че целта е да се подпомага хуманитарната и благотворителната дейност. „Благодарение на добрите отношения и тясното сътрудничество  с местната власт се опитваме да бъдем полезни в подпомагане изграждането на обществено полезни обекти”, коментира още президентът.

Сливен
Дарик Сливен

Новият чуждоезиков кабинет беше официално открит от Виолина Костова от Ротари България, кмета на Сливен Стефан Радев и Христо Стоянов. „В средата за образование няма по-добра, с по-висока възвращаемост  инвестиция, от това да инвестиращ в бъдещето знание и образование на младите хора, да увеличаваш шансовете на младите хора да имат по-добро образование и успешна реализация. Надявам се, че новият кабинет ще допринесе допълнително интереса на учениците и най-вече за по-добър успех на възпитаниците”, каза кмета Радев. 

Сливен
Дарик Сливен

С грамоти за личен принос бяха наградени учениците Десислава Иванова, Михаела Пенева, Девина Василева и Ажда Рамаданова. В благотворителната инициатива участват и представители на Ротари клубовете от Нова Загора и Ямбол.
 
"Ротари клуб Сливен до момента е подпомогнал изграждането на детска площадка на бул „ Христо Ботев” и възстановяването на часовника на ППМГ „Добри Чинтулов”. Следващият проект е възстановяване на оградата и входната врата на общия двор на ПГЗЕ, ППМГ и ПТОХ в Сливен", уточни още Христо Стоянов.