Разкрита е нарколаборатория в Нова Загора, проверките около училищата продължават
Разкрита е нарколаборатория в Нова Загора, проверките около училищата продължават / DarikNews.bg, архив

60 проверки по линия “Наркотици” са направени за две седмици в районите на училищата в град Сливен, 18 в град Нова Загора, 12 в Котел и 5 в Твърдица. Спецакциите продължават и през ваканционния период, съобщават от Областната дирекция на МВР - Сливен. Полицейско присъствие и наблюдение по линия “Наркотици” ще има в районите на заведения, игрални зали, спортни площадки. Районите на училищата също остават под наблюдение.

На 12 юни е разкрита поредната мобилна лаборатория за производство на синтетичен наркотик. При акция в Нова Загора е извършена проверка на адрес, където живее 29-годишен мъж с инициали П.И. В жилището са намерени и иззети  вещества и прекурсори, необходими за производството на синтетични наркотици, две електронни везни и метамфетамин. Срещу мъжа е образувано досъдебно производство.

Също на 12 юни е започнато досъдебно производство за притежание на наркотични вещества срещу 21-годишен мъж от Нова Загора. В хода на операцията у него е открит метамфетамин.

Работата по случаите продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Сливен.

Операцията по линия “Наркотици” е без крайна дата. Работата на служителите на ОДМВР-Сливен по противодействие на производството, употребата  и разпространението на наркотични вещества на територията на областта продължава.