Разкриха престъпна група за кражба на животни
Разкриха престъпна група за кражба на животни / Дарик

Разкрита е престъпна група „гастрольори", извършила кражби на животни в ямболска област. В резултат на съвместната работа на служителите от районни управления в Елхово, Ямбол, Тунджа и Стралджа са установени и задържани трима мъже от Ихтиман на 33, 44 и 25 години, извършили две кражби на животни, в началото на месец октомври.

При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснена съпричастността на всеки един от тримата, криминално проявени мъже.

При първата кражба, след взломяване на заключващо устройство те задигнали девет овце, от селскостопански двор, находящ се в близост до Ямбол, които продали на месо.

Второто посегателство извършили отново чрез взлом, като от стопанска постройка, собственост на 40-годишен жител на община Тунджа задигнали 10 телета.

Откраднатите животни са върнати на собственика. Документирането на цялостната престъпна дейност на установената група продължава.

Разследващите проверяват и съпричастността им към подабни посегателства извършени на територията на областта и в други региони.