Ямбол остава без вода, поредна повреда на тласкателя
Ямбол остава без вода, поредна повреда на тласкателя / netinfo

Водоподаването към две трети от Ямбол е спряно, заради авария на главния тласкател, съобщи шефът на ВиК дружеството Иван Георгиев, предаде кореспондентът на Дарик. Въпрос на време е водата в чешмите да спре, тъй като все още се изтича, допълни Георгиев. Сигналът за аварията е подаден около 8,30 тази сутрин, когато след спиране на тока се оказва, че помпите работят, а тласкателя е празен. Аварията е локализирана и в момента всички екипи на ВиК работят по отстраняването й, увери Иван Георгиев. Той обаче не се ангажира с прогноза кога тръбата ще бъде закърпена, тъй като процепът е дълъг около метър, а работата се затруднява от факта, че в близост до повредата има и ограда на фирма. "Надяваме се до края на работния ден да успеем, да се справим, но не мога да бъда сигурен. Ние ще сме там, докато водата тръгне, бе категоричен Иван Георгиев.
Що се отнася до новия тласкател, който трябва да реши проблемите на Ямбол, Иван Георгиев каза, че в момента е започнала работата по поставянето на тръбите, но е много рано да се каже кога ще бъде завършен и ще може да се експлоатира.
Готови сме веднага да създадем организация и да помогнем с техника Водоснабдяване и канализация - Ямбол за ремонта на повредата в тласкателя, но досега никой не ни е потърсил за съдействие, каза пък преди минути кметът на Ямбол инж. Георги Славов. Да се надяваме, че със собствени усилия и организация ВиК ще отстранят аварията до края на работния ден, заяви още кметът. по негова информация разкъсването е с размири 80-90 см. и се намира от долната страна на тръбата. А самата авария е под ограда, която за да се отстрани и започне ремонта, е необходим кран. От кметството следим ситуацията и сме готови на съдействие, повтори още веднъж кметът, но не са ни търсили.