Продължават строителни дейности в парк „Юнак“
Продължават строителни дейности в парк „Юнак“ / Савина Боянова
Продължават строителни дейности в парк „Юнак“
65318
Продължават строителни дейности в парк „Юнак“
  • Продължават строителни дейности в парк „Юнак“

Продължават строителните дейности в третия имот на парк „Юнак“ в Сливен. Забавянето на пусковия срок е заради препоектиране на третата зона и някои промени на първоначалния проект. Това съобщи зам.-кметът по строителството Иван Манчев.

Паркът е разделен на три парцела, като първият - районът на вече изградените детски площадки, е пред приемане. Зам.-кметът уточни, че строителните работи са приключили, предстои приемане на някои сертификати и в момента се извършва проверка.

Във втория имот, намиращ се северно от стадиона и южно от бул. „Георги Данчев“, е извършена промяна. По план съществуващият паркинг е трябвало да бъде разрушен и на негово място да бъде изграден друг. След изменението паркингът ще остане, а към него и към съществуващата площадка за обучение по безопасност на движението ще се изградят подходи.

В третия имот е извършено препроектиране и изграждане на стълбище, което ще води до върха на хълма, където трябва да бъде изградена православна църква. Фирмата-изпълнител на строителните дейности ще заплати неустойка на общината за забавянето, уточни Манчев.

Според кмета Кольо Милев, препроектирането допълнително оскъпява обекта с над 150 000 лева.

Припомняме, че проектът стартира през юни 2011 г. и трябваше да бъде завършен за две години. Поради временното спиране на действието на договорите по Оперативна програма „Регионално развитие", срокът бе удължен до 3 февруари 2014 г.