пожарникари
пожарникари / ОДМВР Сливен
Служителите на РСПБЗН-Сливен получиха отличия от Главната дирекция “ПБЗН”-МВР и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков
Служителите на РСПБЗН-Сливен получиха отличия от Главната дирекция “ПБЗН”-МВР и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков
Четирима пожарникари от Районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен получиха награди за участието им в спасителната операция на пътя Венец-Айтос в навечерието на новогодишните празници, съобщиха от ОДМВР Сливен.
Старши комисар Красимир Шотаров директор на Дирекция “Оперативни дейности” към Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-МВР връчи лично наградите на отличените пожарникари на церемония днес в сградата на РСПБЗН-Сливен. Младши инспектор Димитър Иванов, младши експерт Христо Дюлгеров, младши инспектор Иван Темелков и младши инспектор Никола Славов бяха отличени за принос и проявен професионализъм при спасителните дейности на 31 декември 2016 година на главен път І-6 в участъка Венец-Карнобат-Айтос. При условия на ниски температури, нулева видимост и скорост на вятъра от 120 км.ч четиримата служители на  пожарната в Сливен са спасили закъсали в бурята мъж, жена и 6-месечното им бебе и са участвали в евакуация на други хора. Оказали са съдействие за потегляне и обезопасяване на около 400 закъсали автомобила.
Пожарникарите получиха благодарствен адрес от областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков с благодарност за смелостта и отдадеността, които са проявили при справяне с тежката кризисна ситуация, сполетяла Бургас в навечерието на новогодишните празници. В адреса се казва още: “Вашият професионализъм, всеотдайност и решителност се оказаха изключително важни, за да се справим по възможно най-добрия начин с бедствието. Нито снегът, вятърът, студът, нито фактът, че е празник се оказаха по-силни от желанието ви да бъдете полезни на обществото и да помогнете на вашите съграждани, изпаднали в беда и да ги спасите. За мен беше чест да съм начело на операция, в която участват такива хора.”