Природен газ за Сливен ще има
Природен газ за Сливен ще има / Дарик Сливен, Архив

Националният доставчик отменя плануваното спиране на доставките на природен газ Сливен. Това става ясно от писмо, изпратено до кмета на общината Стефан Радев, до министъра на енергетиката, до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране, синдика на сливенското дружество и други заинтересовани институции.

Банка поема конкретен ангажимент по погасяване на текущите задължения сливенското дружество за доставен природен газ, става ясно от писмото. „Във връзка с това доставчикът отново ще прояви разбиране, като отмени плануваното преустановяване на доставките на природен газ за Сливен. Това ни действие е продиктувано и от отговорното отношение, в качеството ни на обществен доставчик, към всички потребители на газоразпределителното дружество", пише в писмото.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази задоволство от постигнатото към този момент съгласие, но се надява на трайно решение на проблема. Той благодари на двете дружества за отговорното отношение, както и на министър Теменужка Петкова за съдействието при защита на интереса на сливенските потребители.