Предстои ремонт на отделението по хемодиализа в областната болница
Предстои ремонт на отделението по хемодиализа в областната болница / пресцентър болница

Поради липса на средства за сега няма да се строи ново отделение по хемодиализа към МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в Сливен. Изпълнителният директор д-р Васислав Петров заяви, че има идеен проект, който предвижда новата сграда да се построи на терен между болницата и кардиологичен център срещу нея. За изпълнението обаче са нужни около 600 000 лева, с каквито болницата не разполага в момента и Министерството на здравеопазването не може да отпусне. Затова се предвижда ремонт на сега съществуващото отделение.

„Ще направим всичко възможно болните да се чувстват много по-комфортно. Обмисляхме идеята да преместим отделението в сега съществуващите сгради в двора на болницата, но за преместването на апаратите, изграждане на системи за очистване на водата и други дейности, ще трябват около 300-400 000 лева. Временното решение е ремонтът, който няма да е толкова скъп", каза д-р Петров.

Отделението по хемодиализа се намира в приземния етаж на бившата Трета поликлиника, разполага с модерна апаратура, но от гледна точка на битови условия не отговаря на изискванията.