Представители на община Болярово  се включиха в Деветата годишна среща на НСОРБ
Представители на община Болярово се включиха в Деветата годишна среща на НСОРБ / Общински пресцентър Болярово

Повече от 1000 общински лидери – председатели на общински съвети, съветници, кметове, ключови експерти е събрала Деветата годишна среща на Националното сдружение на общините в Република България. Акцентът в тазгодишния форум са били новите възможности за развитие, които ще получат общините през програмния период до 2020 година, съобщават от пресцентъра на община Болярово. От общината в срещата са участвали кметът Христо Христов, заместник–кметът Нина Терзиева, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев и експертите Анелия Кирова и Диана Николова.

През трите дни на форума са се провели конференции и дискусии на различни теми. През първия ден, представители на общината са взели участие в Международна конференция „Местните решения за глобалните предизвикателства” и в дискусията "Приоритети на взаимодействие между централна и местна власт" с участието на министър-председателя Пламен Орешарски.

Пред преставителите на местната власт министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов е съобщил, че от началото на годината до края на септември България, заедно с Германия, е на първо място в ЕС по усвоени средства от Европейския Социален фонд чрез Програмата за развитие на човешките ресурси, като цифрата възлиза на 506 милиона лева.

Международна конференция „Местните решения за глобалните предизвикателства се е провела през втория ден от срещата. Вечерта са били връчени и традиционните награди на Националното сдружение на общините.

В последния ден на деветата годишна среща на НСОРБ представителите на община Болярово взеха участие във форумите «ПРСР – в подкрепа развитието на селските райони (НСОРБ, МЗХ, ДФ „Земеделие”); „ОП „Околна среда” - подкрепа за приложение на законодателството за управление на отпадъците и водите” иИнвестиции в хората - ОП „Развитие на човешките ресурси” и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”.