Полицията арестува сутеньор и изнасилвач, издирва друг
Полицията арестува сутеньор и изнасилвач, издирва друг / архив Дарик - Сливен

Трафикант на проститутки в Белгия е задържан за 72 часа от сливенските антимафиоти на 10 февруари, съобщиха от областна дирекция на МВР. 30 годишният жител на село Сотиря е бил обект на специализирана операция след получен сигнал от 28-годишна жена от Сливен - жертва на трафик, която е била принуждавана от него да проституира в чужбина. При извършеното претърсване и изземване в жилищни сгради, обитавани от сутеньора са иззети документи свързани с престъпната му дейност. Образувано е следствено дело. Задържаният е регистриран за нанасяне на средна и тежка телесна повреда.

Полицията е задържала за 24 часа и 16 годишен криминално проявен, извършител на изнасилване на 12 годишно момиче от котленското село Медвен. Сигнал в полицията за изнасилването е подала майката на момичето в 20 часа на 10 февруари. Престъплението е осъществено в частен дом, намиращ се на ул."Пирин" в Сливен.

Друг криминално проявен 43 годишен изнасилвач от сливенското село Божевци е обявен за държавно издирване.

На 10 февруари 20 годишна жена от същото село се оплакала, че била изнасилена от него в изоставена къща в Сливен. Извършителят я замъкнал там, след като я заблудил, че ще и осигури квартира в града, каквато тя търсела. Полицията е изяснила мястото на престъплението на ул."Чудомир Кантарджиев".