Пийнали шофьори са в ареста
Пийнали шофьори са в ареста / Дарик Сливен, Архив

Четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол са били спрени от полицията през почивните дни. На 23 юни, в 1,54 часа, на бул."Бургаско шосе" е спрян за проверка 28-годишен мъж от Сливен, за когото е установено, че е управлявал с концентрация на алкохол 0,80 промила.

Съставен му е акт за установено административно нарушение. Също на 28 години е и вторият водач, който е седнал зад волана с концентрация на алкохол 2,03 промила. Той е спрян от полицаите на 24 юни в 2,24 ч. на бул. „Ичеренско шосе", близо до местността „Моллова кория". Оставен е в ареста за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 24 юни рано сутринта в района на  ТМТ "Н.И.Жуковски" в Сливен са задържани двама шофьори, които са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Младеж на 17 години от Ямбол е управлявал лек автомобил в двора на техникума. При проверката се установява, че е неправоспособен и е употребил алкохол - 1,64 промила.

Другият шофьор е на 20 години, от Сливен. При него дрегерът измерил 1,92 промила. Двамата са откарани в Районно управление „Полиция" - Сливен и са задържани за  срок от 24 часа. Срещу тях са образувани бързи производства.