От 40 кг. до половин тон грозде крадат в Сливенско
От 40 кг. до половин тон грозде крадат в Сливенско / БГНЕС

 

Всички 12 кражби на грозде от началото на гроздобера в Сливенско са разкрити, а плодовете са върнати на собствениците. Полицията не е установила организирани престъпни групи, които да се занимават с кражба на грозде. Това съобщи главен инспектор Добромир Добрев, началник на „Охранителна полиция” – Сливен. Кражбите на продукция са от 40-50 килограма до половин тон, добави Добрев.

В началото на сезона е създадена организация около опазване на селскостопанската продукция на територията на областта. От полицията са водени разговори с частни охранителни фирми, наети от различни кооперации за опазване на продукцията. Проведен е инструктаж на техните служители, набелязани са съвместни мероприятия. В помощ за опазване на продукцията е и жандармерията от Бургас, която дежури в Новозагорско.

От 3 август до 3 септември на територията на област Сливен са регистрирани 160 нарушения при опазване на селскостопанската продукция. При проведените специализирани полицейски операции са съставени са 24 актове по Закона за опазване на селскостопанската продукция, 25 по Закона за движение по пътищата, издадени са 41 глоби с фиш, 24 актове по Наредбите на общините и др.