Осъдиха студентка за нападение над полицай
Осъдиха студентка за нападение над полицай / Дарик Сливен

Районен съд Сливен осъди на осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и наложи пробационни мерки срещу 26-годишна студентка за причиняване на лека телесна повреда на полицай и късане на отличителен полицейски знак.

Инцидентът е станал на 12 декември 2008 година в Сливен. Тогава обвиняемата С.Ф. наранява единия от патрулните полицаи. За тези и хулигански действия съдът и наложи присъда от осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. За късането на отличителен знак „Полиция" от униформата на потърпевшия съдът постанови наказание лишаване от свобода за срок от четири месеца с изпитателен срок от три години.

Съдът оправда С.Ф. по първоначално повдигнатото и обвинение за извършени хулигански действия отличаващи се с особена дързост - качване на капака на полицейския патрулен автомобил и ритането му.

На основание чл.23 от Наказателния кодекс Районен съд определи едно общо наказание по настоящата присъда - осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Освен това съдът наложи на обвиняемата и пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес"  за срок от една година, с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - три пъти седмично.