Обсъдиха с японци ветропарк в сливенско село
Обсъдиха с японци ветропарк в сливенско село / netinfo

Изграждането на ветропарк с мощност 100 мегавата в района на сливенското село Бяла е обсъдено днес на работна среща в Министерството на земеделието и храните между министър Мирослав Найденов, председателя на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева, областния управител на Сливен Марин Кавръков и проектния директор на „Мицубиши корпорейшън" Йокитаке Хаяши, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Сливен.

Японската страна е поставила въпроса за административните спънки, които досегашната администрация на Министерството на земеделието и Областна дирекция „Земеделие" в Сливен са създавали, с което са затруднявали стартирането на проекта.

По този повод министър Найденов е разпоредил да се вземат бързи мерки за преодоляване на административно-бюрократичните проблеми, според прессъобщение на сливенската Областна администрация.

Областният управител Марин Кавръков е уверил г-н Хаяши, че в рамките на своите компетенции и при спазването на закона, ще направи всичко възможно за преодоляване на съществуващите затруднения. Кавръков помолил представителя на „Мицубиши корпорейшън" при реализирането на проекта при подбора на необходимите строителни работници, електротехници, механици и инженерни кадри да се използват преимуществено възможностите на местния трудов пазар.