Общината работи по проекти за укрепване на свлачищата в Сотиря и Раково
Общината работи по проекти за укрепване на свлачищата в Сотиря и Раково / Дарик Сливен

По сигнал на община Сливен екип на „Геозащита Варна“ е направил оглед на свлачището в Сотиря и са взети спешни мерки. Освен това комисия от общинска администрация и кметството в Сотиря са обследвали къщи и имоти, пострадали от бедствието.

„Обявихме бедствено положение, за да се спази цялата процедура по подготовката на необходимите проекти за укрепване на района. С този проект ще кандидатстваме пред Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към МВР за финансиране и ликвидиране на свлачищните процеси“, каза кметът Кольо Милев.

По думите на кмета за свлачището в Раково вече има изготвен проект и са подадени документи в Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. След решението на комисията ще се пристъпи към процедура за изпълнение.

„Стои отворен въпросът за свлачището в Джендема, по пътя за Ичера. След като се изготви проекта от „Пътно управление”, ще настоявам и съдействам ремонтът да се случи по-бързо, защото това е единствената връзка с община Котел през Балкана“ - посочи Милев.