Община Тунджа реализира ремонтите на училищата
Община Тунджа реализира ремонтите на училищата / netinfo

Община Тунджа е реализирала основни ремонти на училищата в селата Скалица, Веселиново и Крумово, където са изградени вътрешни санитарни възли. Разширена е сградата на училището в село Завой. Изградени са пристройки на сградата на детската градина в село Роза.

Ремонтирана е сградата на ЦДГ с.Веселиново и отоплителните инсталации на ЦДГ с.Тенево и ОУ –с.Веселиново. Частични ремонти са извършвани в училищата в селата Тенево, Ботево и Безмер.

В училищата в Дражево и Тенево са извършени озеленителни мероприятия и благоустрояване. Текущите ремонти включват предимно реконструкции на санитарни възли и подови настилки в ЦДГ с. Тенево и ЦДГ-с. Ботево.

В детските градини в Ханово и Бояджик са извършени частични подмени на дограмата в някои от помещенията, а в детските заведения в Кукорево и Безмер – ремонт на отоплителната инсталация.

За нуждите на някои училища ще са необходими три 30 местни автобуса от Министерството на образованието и науката, допълни кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Кметовете на общини ще подготвят предложения до областния управител за съдействие пред Министерството на образованието и науката за осигуряване на училищни автобуси, необходими за транспортното обслужване на учащите.