Обявиха призьорите в конкурс за кукерска снимка
Обявиха призьорите в конкурс за кукерска снимка / сн. общински пресцентър Ямбол

Първа награда на тазгодишното шесто издание на фотоизложбата конкурс  „Кукерландия" в Ямбол заслужи Цветомир Станивоев.

Обявиха призьорите в конкурс за кукерска снимка
netinfo

Журито класира на второ място Желиан Николов, а миналогодишният победител Енвер Шенгюл от Одрин, заслужи третата позиция. Наградата за снимка от маскарадният фестивал в Ямбол бе присъдена на Йордан Танев - Балки.

Обявиха призьорите в конкурс за кукерска снимка
netinfo

Връчени бяха и специални награди на спонсорите. Наградата на „Студио 3 +" получи Денис Бучел. Списание "Vagabond" отличи творбите на Диана Маринова. Наградата за най-млад участник бе присъдена на деветнадесетгодишната Десислава Георгиева.

Изложбата запази статута си на водещо съпътстващо мероприятие в рамките на маскарадния фестивал, а амбицията е тя да бъде изцяло международен конкурс - експозиция. В тазгодишното издание бяха изпратени 287 снимки от 66 професионални фотографа. 36 - те най-добри творби са подредени в изложба в художествената галерия „Жорж Папазов" и са издадени в албум. За пръв път изложбата е от фотоси в голям мащаб, Заработи и интернет порталът Кукерландия, на който стана и подборът на снимки. Порталът ще бъде обновяван периодично, предстои там да бъдат качени и отличените в предишните пет издания на фотоконкурса творби.