Областният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси проведе заседание в Ямбол
Областният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси проведе заседание в Ямбол / Областна администрация Ямбол

Заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси се проведе в Областна администрация – Ямбол под председателството на областния управител Димитър Иванов. Основна точка в дневния ред на заседанието бе приемане на отчет за работата на Съвета за второто полугодие на 2011 г.

В отчета са включени реализираните проекти, програми и политики в региона, насочени към интегриране на малцинствата, а обобщената информация за проведените в областта инициативи предстои да бъде представена на събранието на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси в София на 30 май.

На заседанието Областният съвет разгледа и актуализира план за работата си през 2012 г. В него основни приоритети остават повишаване на образователната подготовка, здравеопазването и подобряване на жилищните условия на ромите. Предвижда се също обмяна на опит и добри практики между общините в региона и различни институции, работещи по въпросите на интеграцията.