Нови униформи в хуманитарната гимназия
Нови униформи в хуманитарната гимназия / Darik News

Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” Сливен спечели проект към Министерството на образованието за въвеждане на униформи в училището, съобщи за Дарик директорът на училището Екатерина Иванова. Проектът се нарича „Продължени традиции” и е по националната програма „ Училището – територия на учениците”.

В сливенската хуманитарна гимназия униформите са въведени преди десет години, когато училището бе създадено и с този проект се продължава традицията. Старите униформи са пролетно-есенни, а чрез проекта ще се въведат и лятно-зимни.

Две трети от стойността на облеклата ще бъдат заплатени от Министерството на образованието, а останалите от училищното настоятелство и родителите.

Ръководството на училището е изпратило писма до най-известните сливенски шивашки фирми и ще очаква техните модели и ценови оферти. Изискванията са облеклата да се изработят от естествени материи, да бъдат удобни, практични и да са съобразени с модните тенденции.

Някои ученици също ще изработят свои модели и всички предложения за униформи ще бъдат представени на модно ревю на пети октомври. Тогава ще се избере и униформата за хуманитарната гимназия.