Нова сграда за Кукления театър през 2014 г.,  най-доброто за сградата на КДК било да се предостави за ползване
Нова сграда за Кукления театър през 2014 г., най-доброто за сградата на КДК било да се предостави за ползване / Община Сливен

Направена е данъчна оценка на бившата сграда на Популярна банка – 787 хил. лева е началната цена на имота в центъра на Сливен, съобщи кметът на общината Кольо Милев и добави, че се очаква на сесията на Общински съвет – Сливен на 26 септември да се вземе решение за разпореждане с имота. „Част от средствата, които ще се акумулират от този търг е възможно да отидат за строителството на сграда на нов куклен театър” – каза още Милев. Според него излишно се спекулира с темата, никъде няма предоставена сграда за Кукления театър. Общината е изпълнила всички свои ангажименти към този културен институт, а през 2014 г. Държавният куклен театър в Сливен ще има нова сграда. „Марин Кавръков се е поизхвърлил малко, тъй като никъде няма документ, че е предоставено помещение на Кукления театър. А той ще стои в тази сграда, в която е сега, докато не построим нова” – заяви Кольо Милев.

 

Според кмета, общината има прекрасни отношения с всички културни институти в града и всички действия, които предприема са във връзка със спазването на реда и на закона. „Специално за Клуба на дейците на културата се правиха много опити да се използва по най-добрия начин, но в момента се оказа, че най-добрият е общината да го предостави за ползване под каквато и да е форма. И общината, съгласувано с Общинския съвет, може да предостави тези финансови средства, които се вземат от ползването на отделни помещения – дали под наем, дали под аренда, на културните институти” – коментира Милев.