Незабелязана красота в задния двор на къща Миркович
Незабелязана красота в задния двор на къща Миркович / netinfo

Фотоизложба „Незабелязана красота” с реплики на красиви цифрови фотографии върху 16 постера бе открита в задния двор на къща „Миркович” към Художествената галерия в Сливен. Фотосите са от архива на природен парк „Сините камъни” и астроклуб „Проксима” и представят скалните и природни феномени и живото богатство на сливенския Балкан.
Изложбата е посветена освен на празника на Сливен, и на годината на планетата Земя.

„Не случайно избрахме тази изложба да бъде открита в задния двор на комплекса, защото самата природа, която неразумно загърбваме, е великолепен пример за това как може да стане живота ни красив”, каза от името на организаторите директорът на Художествената галерия „Димитър Добрович” Светослав Милев.

„Нашата идея е да покажем, че красотата буквално лежи в краката ни, а ние вървим и не я забелязваме”, сподели Иванка Момчева, ръководител на астроклуб „Проксима”.

Изложбата е едно предизвикателство към управата на Сливен, градът да прилича на това, което природата е дала под Сините камъни. Снимките са правени специално за изложбата през последната година и запечатват красиви обекти, цветя, растения и животни в многообразна красота.
Фотосите ще бъдат изложени в двора на къща „Миркович” в продължение на един месец.