Наградиха изявени ученици от СОУ „Хр. Ботев” в Нова Загора
Наградиха изявени ученици от СОУ „Хр. Ботев” в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Новата учебна година за СОУ „Христо Ботев” в Нова Загора започна с химна на Република България и официалния химн на училището, по текст на Росен Сенов. Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Нова Загора - Маргарит Тодоров, председателят на Общински съвет – Мариана Николова, секретарят на Община - Веселина Трънова.

Директорът на СОУ „Христо Ботев” Илка Борисова приветства всички присъстващи, като пожела „Да е успешна, мирна и щастлива новата учебна 2012/2013 г., заедно да работим, за един по-добър свят”.

Борисова прочете поздравителни адреси до учениците и колектива на СОУ „Христо Ботев” от началника на РИО - Сливен Бисерка Василева и от кмета на Община Нова Загора Николай Грозев.

Заместник-кметът Маргарит Тодоров честити първия учебен ден и отправи пожелания това тържество „да даде началото на една ползотворна учебна година, наситена с нови приятели, с интересни открития и заслужени постижения.”

На този специален ден на сцената на театър „Минко Балкански” прозвучаха имената на най-заслужилите ученици, получили отличие за труда си. Директорът Борисова обяви пред всички, че Николай Стоянов – възпитаник на училището, е получил „Награда на министъра на образованието за изключителни постижения”, а тя връчи почетни плакети на СОУ „Христо Ботев” за изключителни постижения в училищната и извънкласна дейност  трета степен на Динко Щилянов, Глория Момчилова и Катлина Емилиянова.

От името на първокласниците Евгени и Деница от І б клас изпълниха за първи път пред своите съученици стихотворения, посветени на празника, след което прозвуча училищният звънец, а директорът Илка Борисова плисна традиционното менче с вода, „за да им върви по вода” в учението.