Безработица от 10,63% отчете Бюро по труда - Сливен
Безработица от 10,63% отчете Бюро по труда - Сливен / Дарик Сливен, архив
317 работни места са обявени от Бюрото по труда в Сливен през януари. В сравнение с декември 2016 има ръст на общо обявените работни места - със 178, който се дължи изцяло на повечето обявени работни места за първичния пазар (със 184). Търсят се работници в отрасъла „Преработваща промишленост”, докато за вторичния пазар са разкрити 6 места по-малко.

Обявените работни места на първичния пазар бележат ръст - с 80. Най-много работни места в реалния сектор са заявени в отраслите "Преработваща промишленост" ,"Административни и спомагателни дейности" , "Селско, горско и рибно стопанство", "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети", и "Образование" .

Най-малко работни места са обявени в отраслите "Хуманно здравеопазване и социална работа" , "Хотелиерство и ресторантьорство" ,"Операции с недвижими имоти" ,) и "Култура, спорт и развлечения" , а в "Добивна промишленост", "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива", "Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване", "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" и "Професионални дейности и научни изследвания" няма обявени такива.

Постъпилите на работа от бюрата по труда от Сливенска област през месеца са общо 272. От всички започнали работа, на първичния пазар са се реализирали 250 души, а на субсидирани работни места – 22.