Над 10 000 лева и тонове подаръци даде „Весела Коледа за всички
Над 10 000 лева и тонове подаръци даде „Весела Коледа за всички / netinfo

Повече от 10 000 лева и тонове подаръци бяха събрани и раздадени на хора в неравностойно положение по време на благотворителната инициатива на областния управител на Сливен Марин Кавръков „Весела Коледа за всички". В инициативата се включиха фирми, институции, община Сливен и граждани, съобщи Кавръков.

18 тона храни бяха раздадени от БЧК. Първото дарение е получено от Военна полиция, следват, РУСО, Общинска служба „Социално подпомагане", БТ, Сметна палата, Ротари клуб и няколко фирми.

Държавно горско стопанство е дарило дърва за огрев на Дома за възрастни с умствена изостаналост „Качулка" и елхички на училища, пенсионерските клубове и съюза на инвалидите са събрали дрехи за същия дом. КДК дари книги за стари хора и деца от социални домове. Осигурени са санитарни материали за Дома за възрастни в новозагорското село Баня.

1717 деца са направили коледни картички, като 50 от тях са наградени.

Картичките са подарени на социални институции. Културните инициативи бяха много богати и областният управител им благодари за това, че отвориха вратите си за хората, които искаха да ги посетят безвъзмездно.