Министър и председателят на Общинския съвет пречат за общинския заем
Министър и председателят на Общинския съвет пречат за общинския заем / netinfo

Председателят на Общински съвет Сливен доц. Иван Андреев е сезирал с писмо Габриеле Банземер, представител на “Дексиа Комунал Кредит” – Виена и Дамян Дамянов, изпълнителен директор на “Дексиа България”, с което информирал представителите на кредитната институция, че кметът на Сливен не е представил проектодоговора пред Общинския съвет  за отпускане на кредит от 11 млн.евро.

Това съобщи днес на извънредна пресконференция кметът на Сливен Йордан Лечков. Според него с тези си действия доц.Иван Андреев цели да осуети големите инфраструктурни проекти на общинската администрация. Лечков заяви още, че дори лично министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов е провел разговор с управлението на банка Дексия в централата във Виена, но не му е уточнена темата на разговор.

Кметът обяви, че въпреки усилията на опонентите му, договор между общината и банка Дексия ще има. Той бе категоричен, че ако има провал на сделката, ще сезира Европейската комисия. Лечков каза още, че при проблем в сделката общината ще се обърне към втората класирана банка. Той изказа предположение, че е възможно с действията си доц. Андреев да лобира за втората класирана банка.

Днес доц. Андреев не бе открит за коментар. От канцеларията му заявиха, че той е извън града.