/ iStock/Getty Images
53 легла са предвидени в лечебното заведение за евентуалното настаняване на пациенти с коронавирус
В МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен е подготвено второ отделение по реанимация, което да поема евентуални тежки случаи с коронавирус, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров. За целта ще се използва интензивният сектор на Отделението по нервни болести, където има 6 легла и там ще се извършва дихателна реанимация при нужда. Така ще се отделят тежките случаи от коронавирус от останалите, които по принцип се поемат от Отделението по реанимация.

Двама души са нарушили карантината в Сливен и Котел

„Болницата разполага с 8 апарата за дихателна реанимация. Един беше поръчан преди дни. На следващ етап най-вероятно ще се закупи още един апарат”, каза д-р Петров.

53 легла са предвидени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен за евентуално настаняване на пациенти с коронавирус. 38 от тях са в Отделението по инфекциозни болести, което ще поеме първия удар от евентуална зараза от COVID-19 в областта. Ако местата в инфекциозно отделение не достигат, се предвижда настаняване в сектора по фтизиатрия, в което има 15 легла. При необходимост ще бъдат предоставени и 10-те легла в Отделението по кожни болести. Това предвижда изработеният план за увеличаване на възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус при евентуална зараза.