/ iStock/Getty Images
Случаи на нарушаване мерките, въведени с извънредното положение, са установени от полицията в Сливен, съобщават от Окръжната дирекция на полицията в града.

През изминалото денонощие служители на ОДМВР - Сливен са извършили 253 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установили са двама мъже в град Сливен и село Ябланово, които не спазват наложената им от РЗИ карантина. Те са били извън мястото за настаняване, в което са декларирали, че ще пребивават за посочения в предписанието срок. В РУ - Сливен и Котел са образувани две досъдебни производства по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура - Сливен.

„Язаки“ временно спира производството си в заводите в Сливен, Ямбол и Димитровград

В хода на ежедневния контрол полицейски служители на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще санкционират всички установени нарушения на противоепидемични мерки, които не съставляват престъпление, въведени при извънредна обстановка от министъра на здравеопазването или от директора на съответната регионална здравна инспекция, като глобата, предвидена в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, е в размер на 5000 лева.