Кметът на Стралджа, общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва
Кметът на Стралджа, общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва / община Стралджа

На тържествена сесия, избраният за първи мандат кмет на община Стралджа Атанас Киров, новите общински съветници и кметовете на кметства положиха клетва.

Първото заседание на новия Общински съвет бе открито от областния управител на Ямболска област Димитър Иванов.

След полагане на клетвата, заседанието на ОбС-Стралджа, мандат 2015-2019, бе ръководено от най-възрастния общински съветник -Радинка Парушева, която поздрави всички новоизбрани „ Ние спечелихме доверието на хората и изрекохме клетвените слова с което поехме огромната отговорност да работим в полза на хората. Вярвам, че всеки от нас е готов да посвети себе си на местното самоуправление и да оправдаем доверието!".

„За мен това е огромна чест! Вие, гласоподавателите , ме задължихте да застана тук и се чувствам отговорен да споделя мислите си. Имаше период на разколебаване дали да се включа в битката за кметското място. Но не ми харесаха нещата, които се случват в моя роден край. И...навлязох в политическото блато. Искам да ви уверя, че ще изляза с чест от това блато! Водил съм много битки и съм ги печелил. Има хора, които ме подцениха, но искам да им кажа, че ще спечеля и тази война. Няма да се предам! И ще стигнем до момента в който ще кажа, че за мен е било чест да бъда кмет на Стралджа и никой от вас няма да се срамува от мен!" каза развълнуван Атанас Киров.

Кметът на Стралджа, общинските съветници и кметове на населени места положиха клетва
netinfo

Общинските съветници продължиха своята работа с избора на председател на ОбС. Бяха предложени две кандидатури за председател на ОбС - Живко Ангелов от МК"Промяна" и Иван Георгиев от БСП. След гласуването, проведено от избрана комисия с председател Георги Узунов, стана ясно, че с 9 гласа „за" одобрение получава Живко Ангелов.

Заседанието продължи с избор на временна комисия, която да подготви новия Правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Тя ще се председателства от Живко Ангелов, а членове са Гроздан Иванов, Росица Стоева, Валентина Маринова, Иван Георгиев.