Кандидатите за депутати в Сливен вече имат удостоверения
Кандидатите за депутати в Сливен вече имат удостоверения / netinfo

Удостоверенията на кандидатите за депутати са изготвени и се дават срещу подпис в Районната избирателна комисия /РИК/ Сливен, съобщиха на пресконференция говорителите на комисията Янко Янков и Християна Денчева. 17 политически партии и коалиции регистрираха листите си в РИК. Мажоритарните  кандидати в 21- многомандатен избирателен район - Сливен са 9.

От регистрираните в Централната изберателна комисия /ЦИК/ партии и коалиции в РИК не се регистрираха само коалиция БЗНС, ВМРО - БНД и Партия на либералната алтернатива и мира /ПЛАМ/.

На 25 юни ще бъде обучението за Секционните избирателни комисии /СИК/ в общините Твърдица и Нова Загора, в Котел на 26 юни. Членовете на СИК в община Сливен ще бъдат обучени на 29 и 30 юни на две групи по график от 10 и 14 часа.

До 20 юни е срока за подаване в общините на заявления за гласуване по настоящ адрес и за гласуване на друго място. Гласуването на 5 юли ще стане с две интегрални бюлетини /за пропорционална партийна листа и за мажоритарен кандидат/ без пликове. Бюлетините ще бъдат подпечатвани от комисията преди и след вота. Избирателят има право с отметка да отбележи номера на избрания от него мажоритарен кандидат или партийна листа след което сгъва бюлетините и след поставяне на втория печат ги пуска в урната. До този момент в РИК няма постъпила нито една жалба във връзка с парламентарните избори.