Турция отмени изискването за PCR тестове за две групи преминаващи през страната
Турция отмени изискването за PCR тестове за две групи преминаващи през страната / iStock/Getty Images
Близо 40% от учителите и непедагогическия персонал, работещи в училищата в област Сливен, ще бъдат изследвани безплатно за COVID-19 с бързи антигенни тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

По данни на Регионалното управление на образованието, желание да се изследват са заявили 1 081 души от общо 2 752-ма души педагогически и непедагогически персонал.

Тестовете са осигурени от Министерството на образованието и науката. Изследването ще се проведе от 25 януари до 3 февруари включително, преди началото на втория учебен срок. Създава се организация със съдействието на РЗИ.

Над 800 учители в Кюстендил искат да си направят бързи тестове за COVID-19

490 медици от Сливен и областта са включени в имунизационната кампания срещу COVID-19 до момента, информираха още от щаба.

На 94 от тях е поставена и втора доза, с което е приключил имунизационният курс. Останалите 396 лекари и медицински персонал са с първа доза от ваксината. Поставянето на втора доза предстои.

От Регионалната здравна инспекция уточниха, че е използвана ваксината "Comirnaty". Лечебните заведения информират здравната инспекция за желаещите да се ваксинират медици.