поречието на река Асеновска
поречието на река Асеновска / община Сливен
Започна благоустрояване по поречието река Асеновска в Сливен. Протокол за откриване на строителна площадка на обект „Рехабилитация и благоустрояване на поречията на р. Асеновска„ бе подписан днес. Това съобщи Митка Петкова Крълева, началник на отдел "Общинско развитие, програми и проекти" в община Сливен.

река Асеновска
община Сливен


Обектът е част от проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ на обща стойност 2 199 911 лева, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектното предложение включва мерки по озеленяване и благоустрояване на два обекта, като вторият включва междублоковите пространства на кв. „Република”.

Изграждат логистичен център на обръщалото на Дюлева река

По двата бряга на река Асеновска, между мостовете на бул. „Тракия” и ул. „Ген. Скобелев”, по протежение на ул. „6-ти септември” и ул. „Димитър Пехливанов Добрович” започва частична реконструкция и изграждане на нова алейна мрежа и алеи за велосипеди. По протежението на основната алея ще се разположат кътове за отдих, детски площадки, спортна площадка и фитнес на открито.

река Асеновска
община Сливен

Около алеите, площадките за игра и площадките за отдих се предвижда алейно и градинско осветление, както и засаждане на средно и едроразмерна растителност. Разработена е поливна система, предвидено е изграждане на тоалетна.

Стойността на строително-монтажните работи е 1 151 676, 36 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 240 календарни дни.