Информационна среща с ученици за трафика на хора
Информационна среща с ученици за трафика на хора / Община Сливен

Местната комисия за борба с трафика на хора и Народно читалище ”Х. Димитър-1937” в Сливен организираха среща с ученици от II-ро ОУ „Христо Ботев” под мотото „Заедно срещу трафика на хора” и включи обучителна сесия, прожекция на филм и изработка на колаж.

Доброволците към Местната комисия за борба с трафика на хора направиха презентация по темата, след което срещата продължи с представянето на филма на британската режисьорка Рут Бени "Две малки момиченца" и дискусия с участниците, какви мерки трябва да вземат, за да предпазят себе си и своите близки приятели от престъплението “трафик на хора”. На финала всички ученици изработиха тематични колажи, които ще участват в изложба, представена в Народно читалище ”Х. Димитър-1937” от 26 юни до 26 юли.

Срещата с ученици се организира като част от Лятната информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация „Лято без риск” на Местната комисия за борба с трафика на хора.

 

Кампанията цели да ангажира младите хора с различни творчески инициативи, като по този начин да ги информира за проблема и рисковете от попадане в трафик на хора.