Хванаха крадци на месо, олио и строителни инструменти
Хванаха крадци на месо, олио и строителни инструменти / Dariknews, Архив

Стралджанските полицаи разкриха извършителите на домова кражба в село Зимница. На 4 март възрастен мъж подал сигнал в полицията, че през нощта срещу 1 март, след демонтаж на стъкло на врата е проникнато в дома му и  са откраднати 24 бутилки олио, около 6 кг месо, 20 домашни наденици и няколко метални предмета.

В резултат на предприетите от служителите на реда предприели бързи издиртателни действия е установено че престъпното деяние е извършено от  28 го-дишен мъж,  в съучастие с непълнолетен младеж, и двамата жители на село Зимница. Част от инкриминираните вещи издирени и са върнати на собственика. Работата по случая продължава.

40-годишен мъж от Елхово е извършил кражба от частен дом в с. Малък Манастр. На 12 март в полицията е постъпил сигнал, че  за времето януари - февруари 2015 г. от имот, собственост на британски гражданин, чрез взлом на входната врата е извършена кражба на строителни инструменти, черна и бяла техника, музикални уредби, компютърни конфигурации и златни накити на обща стойност около 7 000 лева.

От проведените бързи издирвателни мероприятия е установен крадеца.

Работата попълното документиране на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.