Хванаха крадци на коли, намерени са и наркотици
Хванаха крадци на коли, намерени са и наркотици / Dariknews.bg, архив

Трима мъже са задържани за кражба на автомобили в Сливен, информират от полицията. В дома на единия е намерена лаборатория за производство на синтетичен наркотик.

Спецакцията е осъществена на 27 май от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към ОДМВР-Сливен. В бившия стопанския двор на село Чинтулово, е спрян за проверка товарен автомобил "Мерцедес Вито", управляван от криминално проявения 31-годишен мъж.

С него са пътували и криминално проявени мъже на 33 и 38 години от селата Ичера и Крушаре. При последвалите процесуално-следствени действия в автомобила са намерени и иззети части и вещи от микробус "Мерцедес 207Д",който е бил предмет на престъпление. В хода на операцията е намерен микробусът и лек автомобил "Нисан Съни".

В дома на единия в Сливен са намерили и иззели множество вещества, материали и прекурсори, необходими за производството на синтетични наркотични вещества. Иззет е полиетиленов плик съдържащ кафеникаво, кристалообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.