огнеборци
огнеборци / ОДМВР Ямбол
Отборът на СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа се класира на първо място в ХIX областни състезания на младежките противопожарни отряди  “Млад огнеборец“ в област Ямбол. 

млади огнеборци
ОДМВР Ямбол

Инициативата  бе организирана от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ямбол и се проведе на футболния стадион в град Стралджа. На второ място се класира тима на ОУ „Л.Каравелов“ – Ямбол, а на трето място са младите огнеборци от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Елхово.  Наградите връчи комисар Кольо Гяуров, директор на РДПБЗН - Ямбол. Той поздрави  участниците в състезанието и им пожела здраве, борбеност и успехи.  За отличното си представяне отборите получиха медали и грамоти. 

млади пожарникари
ОДМВР Ямбол


Областните състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се организират всяка година. Съгласно регламента учениците  мерят сили в две дисциплини:  „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.  Тази година в надпреварата участваха 3 отбора от по 10 състезатели, на възраст от 12 до 16 години от училища в Ямбол, Стралджа и Елхово, първенци в проведените по-рано районни състезания.

Победителите, отборът на  СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа  се представи отлично и на ежегодното състезание на младежките противопожарни отряди за купа „Свиленград“, проведено на 10 май в Свиленград, където се класира и първо място в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия”.