Финализираха социален проект в Нова Загора
Финализираха социален проект в Нова Загора / netinfo

Приключи реализацията на проект „Социален асистент и домашен помощник в помощ на хората със специфични потребности в община Нова Загора". Той бе финансиран от Европейския Социален Фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013г. и бе на стойност 67 661 лв.

Като част от проекта 58 потребители на социални услуги от Нова Загора и селата Съдиево, Коньово, Прохорово, Каменово, Радецки, Съдийско поле, Караново, Млекарево и Омарчево в рамките на една година получиха помощ чрез предоставяне на социални услуги.

Усъвършенства се и се подобри качеството на услугите в тази сфера, 20 безработни лица придобиха квалификация „Социален асистент" и „Домашен помощник", създадена им бе заетост. Проектът се реализира по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Грижа в семейна  среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора - дейности „Социален асистент" и „Домашен помощник".

След реализирането на проекта Община Нова Загора ще кандидатства отново при отворена процедура по третата фаза по същата схема.

Партньори на Община Нова Загора по проекта са Бизнесцентър Нова Загора и Дружество за заетост и структурно развитие - Нова Загора ООД.