Есенен лагер с участие на боляровски младежи
Есенен лагер с участие на боляровски младежи / Общински пресцентър Болярово

Младежи от Болярово се включиха в Есенния лагер за детско и младежко участие, който събра на едно място за седмица 16 младежи от цяла България. В събитието се включиха и техните придружители от осем организации членове на Национална мрежа на децата, сред които и Общинското училищно настоятелство – Болярово.

Есенният лагер е част от Цикъла за Детско и младежко участие, създаден от млади хора - членове на младежката мрежа, който продължава с Пролетен лагер и завършва с Годишната среща на Национална мрежа за децата. Детското и младежко участие е основен принцип и ценност, както и един от приоритетите на стратегията за развитие на Национална мрежа за децата.

 

Събитието има за цел да изгради основни умения, познания и нагласи у децата и младите хора в контекста на тяхното участие и работа в Мрежата, да повиши компетентността на възрастните придружители за работа по детско участие, а също и на капацитета на организациите-членове на Национална мрежа за децата за пълноценна работа по детско участие. Не на последно място, желан резултат е и включването на нови членове в младежката мрежа „Мегафон“.